2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Újabb uralkodónő lett Alzheimer-nagykövet

Az Alzheimer’s Disease International (ADI) nemzetközi jótékonysági szervezet tiszteletbeli nagykövetévé választotta Szilvia királynét, a svéd uralkodó házastársát. Ezzel a királyné idősekért, betegekért és különösképpen a demenciával élőkért tett személyes erőfeszítéseit díjazták, közölte a Felejtek.hu.

Stiftelsen Silviahemmet nevű szervezetén keresztül az uralkodónő 1996 óta támogatja a kórházi dolgozók demenciára fókuszáló oktatását.

A díj átvételekor Szilvia királyné hangsúlyozta, hogy a demencia kérdésköre egyre fontosabbá válik a fejlett világ olyan elöregedő társadalmaiban, mint amilyen Svédország is. Kiemelte a további vizsgálatok és a hatékony kockázatcsökkentő programok és ápolási gyakorlatok kialakításának fontosságát.

Paola Barbarino, az ADI elnöke emellett kifejezte a szervezet háláját a királyné erőfeszítéseiért, hozzátéve, hogy az ilyen magas rangú méltóságok kiállása a demencia ügye mellett kifejezetten áldásos a nemzetközi szervezetek számára. Krister Westerlund, a svéd Alzheimer Szövetség vezetőjének beszéde pedig az országban Szilvia királyné pártfogása mellett zajló kampányokról számolt be.

Az uralkodóné nem az egyedüli magas rangú Alzheimer-tisztségviselő: a tiszteletbeli nagykövetek közt a costa ricai elnök, Luis Guillermo Solís Rivera, valamint Zsófia spanyol királyné is helyet kapott az elmúlt években, írja a felejtek.hu.

(forrás: Felejtek.hu)
hirdetés

Könyveink