hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Újabb tárgyalási forduló volt az államtitkárságon

A védőnők és mentősök juttatásairól, valamint a minimálbér és a bérminimum emelése miatti korrekcióról tárgyaltak a partnerek.

Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkár a Magyarországi Szociális és Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) mint sztrájktárgyaló partnerek, valamint stratégiai partnereik, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselőivel.

Ónodi-Szűcs Zoltán tárgyalópartnereit tájékoztatta azon előterjesztésekről, amelyek a sztrájktárgyaláson kialakult közös munka eredményeként kerülnek a kormány elé. Így a minimálbér és garantált bérminimum emelés miatti korrekcióról, mellyel a 2016-ban megkötött többéves bérfelzárkóztatás belső arányait többletforrással megőrizzük, valamint a mentőket érintő tervezett juttatásokról. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az MSZ EDDSZ-szel és a MESZK-kel a védőnők helyzetét is áttekintette, és hamarosan javaslatot tesz a kormány számára a helyzetük rendezésére.

A kormány elismeri az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, az egészségügyi ellátás nyújtásából adódóan rájuk nehezedő fokozott felelősséget, éppen ezért elkötelezett az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása mellett. Ennek érdekében a kormány prioritásként tekint az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel és a velük stratégiai partnerségben lévő kamarákkal, szakmai szervezetekkel folytatott folyamatos párbeszéd fenntartására.

A tárgyalást folytatják a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásba foglalt témákat illetően, mint pl. a gazdasági-, műszaki területen foglalkoztatottak bérfejlesztése, munkaruha, védőruha, cafetéria és egyéb juttatások tekintetében.

hirdetés

Könyveink