hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Újabb egyeztetés

A múlt héten ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik képviselőivel.

A szaktárca közleménye szerint "Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a tárgyaláson megerősítette: keresik annak a módját, hogy hogyan lehetne minél több egészségügyi dolgozó számára kiterjeszteni a béremelést, így a közalkalmazott háziorvosok, házi gyermekorvosok, valamint ezen praxisokban dolgozó közalkalmazott szakdolgozók, közalkalmazott iskolaorvosok számra is. Az ennek fedezetéül szolgáló források részben rendelkezésre állnak, azonban további egyeztetésekre, tárgyalásokra van szükség. 

A tárgyalópartnerek fenntartották igényüket arra, hogy az alapellátásban közalkalmazottként foglalkoztatottak is az orvosi, illetve a szakdolgozói bértábla szerint kapják a bérüket, valamint a gazdasági, műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozó munkavállalók bérhelyzetének javítására is. Kezdeményezésükre a begyűjtött adatok elemzését követően pontosítják a rájuk vonatkozó bérfejlesztési javaslatukat.

A tárgyalások hamarosan folytatódnak."

 

hirdetés

Könyveink