hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Új vezérigazgató a Teva Magyarország Zrt. élén

Több, mint tizenhét év után távozik Rózsa András a Teva Magyarország Zrt. éléről, akit 2010. október 1-jétől dr. Szabó László vált a cég vezérigazgatói székében. Szabó László szintén tizenhét év után köszönt le az amerikai tulajdonú gyógyszercég Eli Lilly & Company vállalatcsoport HR alelnöki posztjáról. 

Szabó László a sebészi pályáját 1993-ban váltotta orvoslátogatói pozícióra a Lilly Hungária Kft-nél, ahol az évek folyamán több munkakört is betöltött a marketing területén. 1997-től izgalmas és egyben mozgalmas karrierpályája a fél világon keresztülívelt, melynek főbb állomásai többek között az Egyesült Királyság, Új-Zéland és Ausztria voltak. Ekkorra már jelentős vezetői tapasztalattal a háta mögött 2003-ban megszakította külföldi pályafutását, amikor kinevezték hazánkban a Lilly Hungária Kft. élére. Az itthon töltött négy évet követően 2007-ben a cég Indianapolis-i székhelyén, később pedig a kínai központnál Sanghai-ban folytatta karrierjét, HR alelnökként

A TEVA Magyarország Zrt. frissen kinevezett vezérigazgatójának legfontosabb feladatai között szerepel a meglévő jó orvos-, gyógyszerész-, és kórházi partnerkapcsolatok továbbépítése. Célja, hogy még inkább elérhetővé tegye a Teva által kínált költséghatékony, ugyanakkor kiváló minőségű termékeket mind a betegek, mind pedig az egészségügyi szektor szereplői számára. Szabó László fontosnak tartja, hogy a több évtizedre visszatekintő magyar múlttal rendelkező gyógyszergyártást a jövőben egy új, dinamikus szemlélet szerint tovább fejlessze. 

(forrás: VG Online)
hirdetés

Könyveink