hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Új vakcinagyár Gödöllőn

Szeptember 11-én Gödöllőn átadták a GlaxoSmithKline (GSK) vakcinagyárát, amely a világ egyik legkorszerűbb ilyen jellegű termelőbázisa. A gyárat a vállalat stratégiailag kiemelt európai beruházásainak keretében építették, több mint 100 millió euróból. A gyártás során a legkorszerűbb technológiai megoldásokat alkalmazzák és a vakcinákat a világ számos pontjára fogják szállítani. A GSK számításai szerint vállalatuk Magyarország egyik legnagyobb biotechnológiai exportőrévé válhat.
A 2002-ben a Human Rt.-től átvett üzemet a GlaxoSmithKline Biologicals korszerűsítette és fejlesztette, jelentősen megnövelve a vakcina-alapanyagok (diftériatoxoid, tetanusz-toxoid és teljes sejtes pertusszisz ellenanyagok) termelői kapacitását. A gyár a következő hónapokban az FDA (Food and Drug Administration, USA) és más hatóságok követelményeinek teljesítéséhez szükséges végső műszaki kvalifikációk és auditok megszerzésére összpontosít. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az itt előállított ellenanyagokat felhasználhassák a GSK már forgalomban lévő, illetve még fejlesztés alatt álló védőoltásainak elkészítéséhez.
A következő öt évben a gyógyszervállalat több új vakcina forgalombahozatalát tervezi; így a humán papillomavírus elleni oltóanyagot, mely a méhnyakrák megelőzésében játszik majd kiemelkedő szerepet, valamint a rotavírus elleni oltóanyagot, amelyet napjainkban vezetnek be Magyarországon. A közeljövőben várható egy időskorúak számára kifejlesztett influenza elleni vakcina, bevezetése is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés