hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Új magyar orvosi gyógymód

Magyar kutatók új módszert fejlesztettek ki az idegrendszeri túlterheltség okozta betegségekre – közölte a Gyógyszermentes Közhasznú Egyesület.

Magyar kutatók és mérnökök többéves fejlesztői munkája eredményeként, teljesen új szemléletű orvosi eljárás és készülék született a krónikus idegrendszeri túlterheltség okozta betegségek kezelésére. A neurológiai eljárás az emberi szervezet bőrben található szabad idegvégződésein keresztül gyakorol hatást az idegrendszerre.

Az EMOST (ElectroMagnetic Own Signal Therapy, Saját Jel Terápia) eljárás főként az idegrendszeri túlterheltségből adódó szabályozási zavarokra nyújthat megoldást.

A kutatók az alvás folyamatát vizsgálva jutottak el a tudományos felismerésekhez, majd az orvosi gyógymód kialakításhoz. A felismerés az, hogy az alvás során, az autonóm idegrendszer önellenőrzést, majd regenerációt hajt végre nap, mint nap. Ha ez az önellenőrzés például folyamatosan fennálló stressz miatt hiányos, akkor a természetes önregeneráció is elmarad, a betegségek kialakulásának kockázata megnő. Ha ezt az önellenőrzési folyamatot be tudjuk indítani, akkor a szervezet jobban képes a természetes regenerációs folyamatait újraszervezni, illetve korrigálni, a regenerációs lépéseket befejezni.

Az idegrendszeri túlterheltség okozta betegségek száma egyre nő, a stressz és a pszichoszomatikus betegségek pedig ennek velejárói, így a módszer igen nagy érdeklődésre tart számot. A leginkább nemzetközi elismeréseket begyűjtő magyar team elsőként neurológiai területeken ér el sikereket, másrészt alvászavar, krónikus lethargia, félelem, inkontinencia, poszt-traumás-stressz élmény kezelésében sikeres, nyilatkozta dr. Erdőfi-Szabó Attila a magyar orvosi team vezetője.

A világban meghatározó szerepet játszó szaklapok, pl. a Nature Precedings, a Electromagnetic Biology and Medicine, vagy az European Biophysics Journal is felfigyelt, sikeres bemutatkozást tartottak az Ukrán Tudományos Akadémia Nemzetközi Neurológiai Kongresszusán, az Európai Biofizikus Kongresszuson Budapesten, illetve az Egyesült Államokban, Mongóliában és Oroszországban – közölte a Gyógyszermentes Közhasznú Egyesület.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink