hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Gyógyítás

Új hörgőtágító COPD-betegeknek

A Novartis új, naponta egyszer alkalmazható, krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegeknek szánt hörgőtágítója törzskönyvezésre kerül az Európai Unióban.
A Novartis AG nemrég bejelentette, hogy az Európai Bizottság (EC) engedélyt adott a gyógyszer kétféle adagjának mint a COPD-ben szenvedő felnőtt betegek légúti szűkületének enyhítésére szánt, hosszú hatású hörgőtágító kezelés új formájának a forgalmazására.
 
„A gyógyszer a jelenlegi kezelési módokkal összehasonlítva a légzésfunkció, a légszomj és az életminőség jelentős javulását hozta” – mondta Joe Jimenez, a Novartis Pharmaceuticals Division ügyvezető igazgatója. „A készítmény Európai Bizottság általi törzskönyvezése azt jelenti, hogy ez az új és hatékony terápia hamarosan elérhetővé válik a COPD-ben szenvedők számára az Európai Unióban, és a tünetek hatékonyabb kezelése a kialakult állapotuk ellenére aktívabb és eredményesebb életet tesz lehetővé a betegek számára.”
 
Az új gyógyszer, amelynek aktív hatóanyaga az indakaterol maleát, évek óta az első olyan új fejlesztésű béta2-agonista hatásmechanizmusú belélegezhető gyógyszer a COPD kezelésében, amely a betegek számára az Európai Unióban hozzáférhetővé válik. Ezen túl ez egy olyan kezelési forma, amely klinikai vizsgálatokban 24 órán át tartó hörgőtágítást eredményez, és a belélegzést követően hatása öt percen belül kialakul.
 
Forrás: Sajtóközlemény

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés