hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Új gyógyító funkciókkal bővül a Bethesda Gyermekkórház

Új épületszárnnyal, kétszintű mélygarázzsal, gyermekbarát belső terekkel bővül a Bethesda Gyermekkórház – írja a Magyar Hírlap.

Eredeti helyén, Zuglóban, a Hermina út–Bethesda út által határolt területen valósulhat meg az ország egyik leghíresebb gyermekkórházának fejlesztése. A kormányzati forrásból megépülő beruházás befejezésének pontos időpontja még nem ismert, mint ahogyan hétfőig az sem volt teljesen biztos, hogy a zuglói önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy a zöld terület csökkenését eredményező fejlesztés teljes egészében a kórház által elkészített terveknek megfelelően az eredeti helyszínen valósulhat meg. Velkey György, a sürgősségi ellátásban és más szakmai területeken is országos hatáskörű kórház főigazgatója a zuglói képviselő testület hétfői ülésén ismertette a fejlesztési elképzeléseket – írja a Magyar Hírlap.

A kórház belső kertjének rovására egy új kórházi szárny épül, valamint százötvenegy gépkocsi parkolását lehetővé tevő kétszintes mélygarázs is épül hozzá. Mindez fák kivágását is szükségessé teszi, amelyeket a Bethesda és a Hermina úti utcafronton pótolnának. A Bethesda utcai fronton a kórház eddigi belső tereit is felújítják, azok még inkább gyermekbarát köntöst kapnak – hangsúlyozta a főigazgató. A sürgősségi ellátás mellett, radiológia, szülészeti osztály, neurológia, hospice-ellátás, gyermekpszichiátria is helyet kap az új kórházi struktúrában.

A javaslatot az önkormányzati képviselők nagy többsége elfogadta.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink