hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Új feladatot kapott Müller Cecília

A Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöktől új feladatot adott Müller Cecíliának, írja a 24.hu.

A kormány módosította a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló korábbi rendeletét. A Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás szerint a kormányfő az országos tisztifőorvost jelölte ki a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 91. § (1) bekezdése szerinti feladatok ellátására.

A lap szerint az idézett paragrafus a koronavírus-világjárvány által okozott megbetegedésben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott, közhasznú tevékenységet végző alapítványra vonatkozik. A koronavírusban elhunytak hozzátartozói támogatást kérhetnek az alapítványtól, amely a kérelem megalapozottságának vizsgálatához a járványügyi feladatkörben eljáró egészségügyi államigazgatási szervtől, kérhet adatot.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink