hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Új feladatokat vállalnának az egészségpénztárak

Az egészségpénztárak elláthatnának az egészségügyi kormányzat számára is komoly értéket jelentő új funkciókat is, de ehhez kormányzati támogatásra van szükség - állapítja meg "Az egészségpénztárak fejlődési stratégiája" című tanulmány, amelyet a KPMG Tanácsadó Kft. készített a Stabilitás Pénztárszövetség megbízásából.

Várnai Éva, a KPMG ügyvezető igazgatója szerdán, a stratégiát ismertető sajtóbeszélgetésen elmondta: az egészségpénztárak célja, hogy együttműködjenek a társadalombiztosítás rendszerével, és olyan állami feladatokat vállaljanak át, amelyeket a magánforrás bevonásával hatékonyabban és magasabb színvonalon lehet megoldani. A stratégiai célok között szerepel az adókedvezmények rendszerének hosszú távú fenntartása, és további cél, hogy a pénztári finanszírozás bővülése révén az egészségügy területén is jelentősen visszaszoruljon a számla nélküli tevékenység, ideértve a hálapénzt is.

A Stabilitás Pénztárszövetség csütörtökön juttatja el a stratégiát az illetékes kormányzati szerveknek, s a parlament egészségügyi bizottságát is megkeresik javaslatukkal.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés