hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Új egészségügyi modell három dunántúli megyében

Amíg az egészségügyi reformokról sok fórumon vitatkoznak, a Dunántúlon egy lényeges lépésen túljutottak: Veszprém, Fejér és Somogy megye Pannon Egészségügyi Társulás (PET) néven, székesfehérvári központtal új modellbe kezd.

A tervek készen vannak, már csak az hiányzik, hogy a megyei közgyűlési elnökök aláírásukkal lássák el a dokumentumokat – értesült a Világgazdaság. Rácz Jenőtől, a Veszprém megyei kórház főigazgatójától, a Magyar Kórházszövetség elnökétől megtudtuk, hogy a társulás a három megye egészségügyi intézményeinek együttműködését szolgálja: kevesebb bürokráciával, kisebb költségekkel és hatékonyabban dolgoznak a jövőben.

A PET-hez kapcsolódó intézmények közös logisztikai és beszerzési tevékenységet folytatnak majd, egységes uniós fejlesztéseket céloznak meg. Ennek eredményeként például a nagyobb tételben vásárolt eszközök, műszerek, gyógyszerek miatt jelentős, akár 10-15 százalékos árkedvezményt érhetnek el a beszállítóknál.

A társulás a megújulást szolgáló Semmelweis-terv jó példája, a szervezet teljes működtetése 2012. január 1-jén kezdődhetne meg. A modell Magyarország más régióiban is alkalmazható lenne, nyilván erről is szó lesz Szócska Miklós egészségügyi államtitkár kórházi roadshow-ján.

A teljes cikket a Világgazdaság oldalán olvashatja.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink