hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Ügynökség segíti az orvostechnikai cégeket

Az exportfejlesztési ügynökség segíti az orvostechnikai cégek külpiacra lépését.

A hazai orvostechnikai vállalkozások külpiacra lépését támogató, értékesítését segítő együttműködést kötött a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a MediKlaszter Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter.

Az együttműködés célja a magyar orvostechnikai vállalkozások piaci, különösen exportértékesítési lehetőségeinek elősegítése a piacra lépés feltételeinek támogatásával, nemzetközi szakmai kiállításokon történő részvétel szervezésével és a kapcsolódó marketing feladatok ellátásával.

A közlemény idézi Hendrich Balázst, a HEPA vezérigazgatóját, aki kiemelte: az egészségipar a hagyományosan erősen exportorientált magyar gazdaság egyik legjelentősebb exportágazatává vált, a magyar orvostechnikai vállalatok átlagosan termelésük 80 százalékát exportálják a külpiacokra.

Az együttműködés értelmében a két fél segíti az innovációjában erős, szervezetében és kereskedelmében összeszervezett hazai orvostechnikai műszergyártást, hogy a magyar orvostechnikai vállalkozások növeljék versenyképességüket és exportvolumenüket, áll a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink