hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Túszul ejtette a betegadatbázist a távozó háziorvos

Közel 800 árpádhalmi és eperjesi beteg adatbázisát vitte magával a praxisból távozó háziorvos, aki szerint az adatbázis a szellemi terméke, ami félmillió forintot ér – adja hírül a Délmagyar.

Kiss Csabát 2006-ban és 2010-ben is polgármesterré választotta az eperjesi lakosság. 2014-ben azonban a falu lakóinak többsége Kós György Gergőre adta le a voksát. Kiss Csaba 2001-től 2015. március 1-jéig Eperjes és Árpádhalom háziorvosa is volt. Akkor azért mondott fel, mert úgy érezte, a választás alatt és után lejárató kampány folyt ellene. A 2014-es őszi választásoktól 2015 februárjáig több mint 100 beteg vitte el a kártyáját Fábiánsebestyénre. Úgy érezte, a praxis már anyagilag is veszélybe került – idézi fel a felmondás előzményeit a lap.

A továbbiakról a cikkben külön-külön számol be a két részkörzet érintett polgármestere. Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere így:

„Ragaszkodtam a hivatalos átadás-átvételhez. Kértem, hogy a betegek számítógépes adatbázisát mentsük át egy pendrive-ra. Azt válaszolta, mivel nem vagyok egészségügyi szakember, nem adhatja át nekem. Mondtam, hogy akkor vigyük át közösen Szentesre, és adjuk le a népegészségügyi szolgálatnál. Erre nem volt hajlandó, majd közölte, hogy ügyvédekkel beszélt, az az ő szellemi terméke és elviszi” – szól az árpádhalmi panasz.

- Nekünk felkínálta a betegek adatbázisát, méghozzá 500 ezer forintért. Nem voltunk hajlandók fizetni – idézte fel a lapnak Kós György Gergő, Eperjes polgármestere.  

Utóbbit maga Kiss Csaba is megerősítette a Délmagyarnak:

- Az adatbázis kapcsán jeleztem a gesztor település, Eperjes polgármesterének és jegyzőjének, hogy 500 ezer forintot kérek érte. Nem településenként, hanem összesen. Ügyvédek javasolták, mivel ez a szellemi termékem – s hozzátette, hogy szerinte a betegek nincsenek veszélyben.  – Ha az ügyeletre mennek, vagy kórházba kerülnek, ott sem tud többet róluk az orvos, mint amit elmondanak – olvasható a delmagyra.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink