hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Túlóra végkimerülésig

Már az első héten rengeteg üzenet érkezett arra a munkaügyi zöld számra, amit a múlt hétfőn indított a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), közli a Népszava.

Az alacsony bérekre sokan panaszkodtak, egy járási kormányhivatal munkatársa pedig azt kifogásolta, hogy az egyéni teljesítmény értékelésekor figyelembe veszik, milyen a megjelenése, de bére kilencedik éve változatlan és ruhapénzt sem kap. Sokak szerint elfogadhatatlan, hogy a minimálbér januári megemelésével eltűntek a bérkülönbségek. Egy kórházban dolgozó mentősofőr azt panaszolta, hogy 25 év után pótlékokkal együtt nettó 140 ezret visz haza havonta, így kényszerűségből az Országos Mentőszolgálatnál is munkát vállal.

Rendszeresen előfordul, hogy a két műszak között egy percet sem tud aludni – olvasható az MKKSZ internetes oldalán közzétett példák között. Egy országos hatáskörű hivatal 43 éves állami tisztviselője januártól sokkal kevesebbet keres, mint tavaly, mert a háttérintézmények önállóságának megszüntetése miatt elvesztette a cafetériát, a ruhapénzt, miközben az ő bérét sem emelték 2008 óta.

További részletek

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink