hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Egészségipar

Tulajdonosváltások három laborcégnél

Megvásárolta az ÁNTSZ Labor Kft. 75 százalékát a Nyíri Viktor tulajdonában levő NV Vagyonkezelő Kft., a 25 százalékot pedig dr. Péterfy Ferenc szerezte meg. Ezzel párhuzamosan az NV Vagyonkezelő Kft. eladta a GenoID Kft. 25 százalékát a Diagnosticum Zrt.-nek – közölte az NV Vagyonkezelő az MTI-vel.
A vételárat az MTI kérdésére nem kívánták elárulni, csak annyit, hogy az ÁNTSZ Kft.-t a Cipruson bejegyzett Konrath nevű cég adta el.

Az ÁNTSZ Kft., a GenoID Kft., és a Spectromass Kft. az idén összesen 3,8 milliárd forint körüli bevétellel számol, ennek fele az egészségbiztosító által finanszírozott vizsgálatokból származik.
 
Az NV Vagyonkezelő Kft. már 2003 óta tulajdonos a molekuláris biológiával foglalkozó GenoID Kft.-ben. Ehhez a tulajdonosi csoporthoz tartozik 2009-től a Spectromass Kft. is.
 
Az ÁNTSZ korábbi, nem hatósági tevékenységet ellátó laboratóriumaiból alakult az ÁNTSZ Labor Kft. A cég laboratóriumai közül az egyik csoport környezetvédelmi, munkaegészségügyi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokat végez hét vidéki nagyvárosban. Ezt a tevékenységet egészíti ki a Budapesten működő, speciális vizsgálatokra felszerelt Spectromass Kft. Az ebbe a csoportba tartozó laboratóriumok vizsgálatának megrendelői főleg vállalatok, intézmények és magánszemélyek.

Az ÁNTSZ laborok másik csoportja orvosi mikrobiológiai, szerológiai és egyéb humánegészségügyi laboratóriumi szolgáltatásokat nyújt a fővárosban és nyolc megyeszékhelyen. A vizsgálatokat döntően kórházak, házi- és üzemorvosok, magánpraxisok kérésére végzik el.

A GenoID Kft. molekuláris biológiai (DNS/RNS analízis) vizsgálatokra szakosodott. Ez a cég az idén kötött szerződést a Bűnügyi Szakértői Kutató Intézettel DNS adatbázis minták feldolgozására, valamint bűnügyi laboratórium felépítésére és bérbeadására. A közel félmilliárd forint értékű munkát a napokban közbeszerzési eljáráson nyerte el a GenoID.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink