2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Túladagolt gyógyszer miatt halhatott meg

Vádat emelt az ügyészség egy budapesti kórházban történt haláleset ügyében, számol be róla a Blikk.

A nyomozás adatai alapján  valószínűleg nem kommunikáltak egymással a fehérköpenyesek, de a kórlapon sem tüntették fel, hogy ki, mikor, milyen orvosságot adott be a betegnek. Így adagolhatták túl a veszélyes, ópiumtartalmú szert. A Zsaru magazin írt először az esetről. Az asszonyt először a kardiológiára, majd a belgyógyászati és gasztroenterológiai részlegre vitték, ahol még aznap éjszaka meghalt.

Az ügyészség az eset miatt két orvos és egy ápoló ellen vádat emelt.

A vád szerint a nő kezelésekor mind a hárman foglalkozási szabályt szegtek. A két orvos elsősorban adminisztrációs, illetve tájékoztatási jellegű kötelezettségeinek nem tett eleget, valamint egyikük a sértett személyes vizsgálatát is elmulasztotta, és ezzel az asszony egészségét, testi épségét veszélyeztették. Az elsőrendű vádlott éjszakai ügyeletes ápoló pedig szintén foglalkozási szabályokat szegett meg azzal, hogy a vád szerint orvossal történő konzultáció nélkül adott be gyógyszert a sértettnek, majd az orvos által rendelt adag dupláját adta be az idős nőnek, és mindez végül a sértett halálához vezetett.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a két orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével, az ápolót pedig ennek halált okozó minősítésével, közli a lap.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink