hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Trópusi betegségek felismerése és ellátása

A leginkább karitatív aktivitásairól ismert Afrikai Magyar Egyesület „Trópusi betegségek felismerése és ellátása” címmel indít akkreditált továbbképző tanfolyamot.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a magyar szervezésű orvosi segélyaktivitás a világ legrászorultabb vidékein. A helyi hatóságokkal egyeztetett karitatív akciók sok tízezer betegen segítenek. Legismertebbek a katasztrófákat követő segélyakciók, de sok esetben jelentősebb hírverés nélkül végzik munkájukat a magyar szakemberek.

Ilyen körülmények között merült fel, hogy szükség lenne a trópusi betegségekhez kapcsolódó ismeretek szélesebb körű átadására az orvosok körében. Ismert tény, hogy egyre nagyobb számban dolgoznak magyar orvosok külföldön. Többnyire európai környezetben vállalnak munkát a magyar szakemberek, de érezhetően növekszik az érdeklődés a magyar orvosok iránt távolabbi, trópusi országokban is.

A két hétvégére, összesen négy naposra tervezett szintentartó továbbképző tanfolyamot a PTE ÁOK (Műveleti Medicina Tanszék) 50 kreditponttal akkreditálja. A tanfolyamnak ezen felül még az ad különös jelentőséget, hogy a trópusi tematikák legismertebb hazai szakértői fogják megosztani ismereteiket az érdeklődőkkel. Az előadók névsora, - Prof. Dr. Ternák Gábor, Dr. Bánhegyi Dénes főorvos, Dr. Szlávik János főorvos, valamint Dr. Rókusz László c. egyetemi tanár – is jelzi, hogy valóban értékes ismeretek átadása fog megtörténni a tanfolyam keretein belül.

Külön érdekessége a programnak, hogy azoknak a részvevőknek, akik a tanfolyam elvégzését követően részt vesznek az AHU afrikai missziójában, a Magyar Afrika Társaság a részvételi díjat visszatéríti.

„Trópusi betegségek felismerése és ellátása” című tanfolyam Budapesten, a 1022 Budapest, Törökvész út 6/A alatt kerül megrendezésre 2014 április 4-5 és 11-12-én.  

További információk:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: Magyar Afrikai Társaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés