hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Történet a sürgősségről

Fél napot várt CT-re vérröggel az agyában – címmel ír egy hódmezővásárhelyi esetről a Délmagyarország.

Nincs jó véleménye a hódmezővásárhelyi kórház sürgősségi osztályáról a helyi Tóth Pálnak – írja a lap. – Felesége, Klára még február 2-án lett rosszul. – Reggel 7 óra körül a feleségem azt mondta, egyik pillanatról a másikra iszonyatosan elkezdett fájni a tarkója, zúgni a füle és zsibbadni a karja – emlékezett vissza Tóth Pál. Hozzátette, azonnal hívta a háziorvost, majd a mentőket. Negyedóra múlva érkeztek is, ellátták, és a vásárhelyi sürgősségire szállították az asszonyt.
– A 190-es vérnyomás miatt gyógyszereket kapott, de az továbbra is 160-180 között mozgott – mesélte a férfi, aki azt mondja, 3 órával később, 11 óra körül rendeltek feleségéhez neurológust. A szakorvos 16 óra előtt érkezett meg.
– Megvizsgálta Klárát, és nyaki izomduzzanatot állapított meg, gyógyszereket és pszichológust ajánlott neki, és hazaengedte volna – mondta Pál.
Felesége negyed órával később már félrebeszélt, és még rosszabbul volt, így CT-vizsgálatra küldték. Ekkor derült ki, hogy vérrög volt az agyában. Mentővel a szegedi klinikára vitték, ahol újabb CT-t készítettek... – olvasható a delmagyar.hu-n.

hirdetés

Könyveink