hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Több milliárddal támogatják a szegedi egyetemet

A kormány 2018 és 2020 között több mint 4,1 milliárd forinttal támogatja a Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztéseit, valamint képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzésére 4,8 milliárd forintot biztosít; az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Támogatják a Szegedi Tudományegyetemen a Zeneművészeti Kar infrastrukturális fejlesztését, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika infrastrukturális felújítását, valamint a szükséges eszközpark beszerzését. Minderre idén 1,17 milliárd, jövőre 2,68 milliárd, 2020-ban pedig 309 millió forint jut. Emellett a határozat értelmében a képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzéséhez 4,8 milliárd forint forrás biztosítanak "a felmerülés ütemében".

A közlönyből az is kiderült, hogy a kormány támogatja a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája esetében az egyetem intézményfejlesztési tervében szereplő idegsebészet, szemészet, arc-állcsont sebészet, fül-orr-gége szakterület és a speciális fej-onkológia egy helyre költöztetését, integrált központ létrehozását, amelynek becsült költsége 9 milliárd forint. Ennek határideje 2022. december 31.

Emellett a határozat szerint felül kell vizsgálni az orvos- és egészségtudomány, természettudomány és műszaki képzési területek költségkereteit.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink