hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Tízből nyolc potencianövelőt találtak hamisnak

Internetes oldalakról rendelt potencianövelő tabletták eredetiségét vizsgálták a kutatók, amelynek során a minták 77 százaléka bizonyult hamisítványnak. A hamis gyógyszerek a hivatalos hatóanyag-mennyiség töredékét tartalmazták.

A vizsgálatot a San Diego Sexual Medicine végezte. A kutatók 22 weboldalról rendeltek potencianövelő tablettákat, amelyekről nagyobb részt kiderült, nem eredeti gyógyszerek. A laborvizsgálatok kimutatták, a hamis készítmények 30-50 százalékát tartalmazták csak a csomagoláson feltüntetett hatóanyag mennyiségnek – közli a hamisgyogyszer.hu.

A kutatás eredményei nem sokkal azt követően láttak napvilágot, hogy Ausztráliában veszélyes potencianövelő szerekre vonatkozóan adott ki figyelmeztetést a helyi gyógyszerpiaci felügyelőség.

A felhívás szerint ugyanis a 100 százalékos növényi összetevővel hirdetett Ultra Man for Man és Rock Hard for Man készítményekben fel nem tüntetett összetevőket találtak. A laborvizsgálatok szerint a potencianövelő készítmények tadalafilt és glibenklamidot tartalmaznak. Előbbi egy az erekciós problémák kezelésére javallott szer hatóanyaga, utóbbi pedig cukorbeteg számára javallott, a vércukorszint beállítására alkalmas gyógyszer.

Az ausztrál gyógyszerhatóság kiemeli, ezen online kapható készítmények forgalmazása illegális, alkalmazásuk pedig veszélyes, hiszen olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek meghatározott egészségügyi problémák esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazhatók. 

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink