hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Telefonnal mentettek

Két mobilalkalmazás is segítette kollégáit pénteken egy életmentésben - mondta az MTI-nek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Már stabil állapotban fekszik a kórházban egy szívrohamon átesett férfi, akinek életmentésénél két mobilalkalmazás is segítette a veszprémi mentőket. Az esetnél alkalmazott egyik alkalmazás sokak számára ismeretlen, s a mentők is ritkán használják. Péntek délután viszont a siketek és nagyothallok számára fenntartott SMS-vonalra érkezett a segélykérés egy Várpalotához közeli kistelepülésről. Egy 49 éves férfi üzenetében mellkasi fájdalomra panaszkodott.
A Várpalotáról riasztott esetkocsi 5-6 percen belül a helyszínre ért, és elvégezték a férfi EKG-vizsgálatát. Ennek eredményét szintén egy mobilalkalmazás segítségével továbbították a kardiológiai központnak, ott egy szakorvos kiértékelte, és bebizonyosodott, hogy a férfinak szívrohama van. A mentők a balatonfüredi kórház intenzív osztályára szállították a férfit, és azóta már stabil az állapota - mondta Győrfi Pál.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés