hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

TASZ: titkolózik az ÁNTSZ

"Miért titkolja az ÁNTSZ a kórházi fertőzések számát?" – teszi fel a kérdést a TASZ blogjában, majd elemzést közöl a témában. 

"Miért titkolja az ÁNTSZ a kórházi fertőzések számát?" – olvasható a kérdés az ataszjelenti.blog.hu oldalon. Mint írják, a TASZ-nak küldött levélben a hivatal másra hivatkozik, mint a nyilvánosság előtt – de egyik érve felháborítóbb, mint a másik. A blog írója közli: Döntés-előkészítő adatok és műfélelem az adatok félreértelmezésétől, majd a következő szavakkal vezeti fel riportját: rendet vágunk az álszent érvek között és megnézzük, ugyanezt a kérdést hogy kezelték kilenc éve.

A budapesti Szent János Kórház betegforgalma 41 343 fő volt 2014-ben az OEK jelentése szerint. A csornai Margit Kórház ezzel szemben csak 1 859 főt fogadott. Ha feltételezzük – írják a portálon – hogy a Margitban 200 fertőzés történt 2014-ben, a Jánosban viszont 400, ez alapján az adat alapján melyik kórházba feküdnének be? Hogyha a Jánost választották, jó hírünk van: Önök megugrották az ÁNTSZ tesztjét, alkalmasak a kórházi fertőzési adatok megismerésére, mert értik, hogy egy nagyobb intézményben a fertőzés is több, mint a kisebben – olvasható a blogban. A teljes cikkért kattintson a TASZ internetes felületére

(forrás: TASZ blog)
hirdetés

Könyveink