hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Társadalmi párbeszédet kezdeményeznek a civilek

Közös felhívással fordulnak az emberekhez a fogyatékossággal élők országos szervezetei, hogy felmérjék, milyen módon tartják elfogadhatónak a fogyatékosok és megváltozott munkaképességűek társadalombiztosítási ellátásának átalakítását.

Társadalmi párbeszédet kezdeményeznek a magyar polgárokkal a fogyatékosok ügyeiben érintett civil érdekvédelmi szervezetek. „Társadalmi párbeszéd kérdőív”-et tesznek közzé annak érdekében, hogy felmérjék, milyen módon tartják elfogadhatónak az emberek a fogyatékosok és megváltozott munkaképességűek társadalombiztosítási ellátásának átalakítását, be- és visszailleszkedésük támogatását.

Azt kérik, minél többen válaszoljanak az általuk feltett kérdésekre. Véleményük szerint ugyanis nem pusztán fogyatékosügyi rétegproblémákról van szó: bármelyik percben alakulhat úgy bárkinek az élete, hogy ő maga vagy családtagja is érintetté válik.

A kérdőívek névvel vagy név nélkül is kitölthetők a http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/467473599/1/ linkre kattintva.

A társadalmi párbeszédet meghirdető szervezetek lépését a többi közt indokolja, hogy a 2012-2014-re előirányzott költségvetési megtakarítások egyik legfontosabb tétele a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok ellátásának megvonása. A Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) június végén publikált elemzése azt feltételezi, hogy az összes III. kategóriájú leszázalékoltat visszaterelik a munkaerőpiacra. Ha így lesz, ezzel a rokkantsági ellátásban részesülők 87,7 százaléka elveszítheti az ellátását.

A szervezetek szeptember 1-én 10.30-tól, tájékoztató keretében indítják útjára nyilvánosan a programot.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés