hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Támogatottak és magukra hagyottak

Kórház-rekonstrukciók – pénz hiányában marad a remény

A parlament nem hagyta bizonytalanságban a jobb jövőben reménykedő kórházakat. Mielőtt a képviselők nyaralni mentek, döntöttek az idei címzett támogatásokról. Örülhet tizenkét kórház – és újabb egy évet kell várnia a legközelebbi lehetőségre negyvenöt másiknak.

Egyöntetű vélemény, hogy a címzett támogatás önmagában nem elegendő egy intézmény rekonstrukciójára, ugyanakkor a legnagyobb elérhető összegeket kínáló forrás nélkül nehéz mozdulni. Minden ötödik pályázó nyer (az ideiek mintegy húszmilliárd forinton osztoznak), miközben a többiekre is szinte kivétel nélkül ráférne a felújítás.

„Fogalmam sincs, miért utasítanak el minket évről évre. A döntést nem indokolják” – mondta lapunknak Csenki Mihály, Kiskunfélegyháza városi kórházának gazdasági igazgatója. „Csak arra tudok gondolni, hogy több volt az eszkimó, mint a fóka. Mivel az idén sem jártunk sikerrel, az önkormányzat és a megye kénytelen lesz a saját zsebébe nyúlni.”

Mások nagyon is biztosak abban, ki miért kap támogatást. Az edelényi kórházat a Horn-kormány még be akarta zárni, az Orbán-kabinet 1,384 milliárdos címzett támogatással segítette. A politikai tényező sokak szerint még ennél is közvetlenebbül érvényesül. Akik az előző négy évben hoppon maradtak, mostanáig reménykedtek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Kempf Zita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés