hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Támogatást kapnak civil szervezetek

Autista-, illetve fogyatékkal élő emberekkel foglalkozó civil szervezetek pályázhatnak összesen százkilencvenmillió forint támogatásra, jelentette be Czibere Károly.

Százkilencvenmillió forint támogatásra pályázhatnak autisták otthonait fenntartó, illetve fogyatékossággal élő embereknek bentlakásos vagy lakóotthoni ellátást nyújtó civil közösségek,  jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Az államtitkár a Szederfa Otthonban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a civilek június 13-ig pályázhatnak a kiegészítő támogatásra, amely fele-fele arányban oszlik meg az autistáknak és a fogyatékkal élőknek segítő civil közösségek között.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára beszámolt arról is, hogy az Országos Fogyatékosságügyi Tanács szerdai ülésén jelezte: jövőre mintegy 40 millió forinttal emelkedik az országos fogyatékosságügyi érdek-képviseleti szervezetek támogatása. Június végén alakult meg a fogyatékosságügyi szakmai kollégium, amely a minisztérium javaslattevő, döntés-előkészítést segítő testülete – mondta Czibere.

A mostani pályázat nem az önkormányzati, állami, egyházi fenntartókat segíti, hanem arra fókuszál, hogy a szülői, a civil közösségek se maradjanak magukra, és a kisközösségek, kis intézmények is kapjanak lehetőséget – nyilatkozta a politikus, majd azt mondta, hogy ezeknek az intézményeknek nemcsak pályázati keretben kívánnak segíteni, az autistáknak fenntartott lakóotthonok normatíváját jövőre 20 százalékkal emelik, és elkötelezettek a fejlesztések folytatása mellett.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink