hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Támogatást kaphatnak a szűrésre jelentkezők

Fizetett szabadnapot, adókedvezményt vagy utazási támogatást is kaphatnak a jövőben azok, akik elmennek a szűrővizsgálatokra, írja az RTL Klub alapján a Weborvos.

Ezt az országos tiszti főorvos mondta az RTL Híradónak.Szentes Tamás szerint a támogatás a méhnyak-, emlő- és a hamarosan bevezetendő vastagbélrák szűrésre ellátogató betegeknek járna. 
 
Riporter: Alig tíz milliméter, a mammográfiás vizsgálattal már ilyen kicsi elváltozást is ki lehet szűrni. Magyarországon azonban a legtöbb melldaganat jóval nagyobb, vagy már áttétes, mire kiderül. Minden évben több ezren halnak meg mellrákban, mégis a nők fele nem jár szűrésre. Nemcsak ezen, a többi rák szűrővizsgálaton is nagyon kevesen vesznek részt. Az országos tiszti főorvos szerint ezen úgy szeretnének változtatni, hogy aki elmegy szűrővizsgálatra, az kedvezményeket kap.

Szentes Tamás országos tiszti főorvos, ÁNTSZ: Adókedvezmény, járulékkedvezmény, közlekedési szolgáltatásnak az igénybevételét támogatjuk, adott esetben szabadság vagy szabadnap a szűrővizsgálaton résztvevők számára biztosíthatja az aktívabb részvételt ezeken a szűrővizsgálatokon, írja a lap.

(forrás: WebOrvos, RTL Klub)
hirdetés

Könyveink