hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Milliárdokkal olajozzák az egészségügyet

Több mint egymilliárd forintot költöttek tavaly fél év alatt szakmai rendezvények támogatására a gyógyszer- és orvostechnikai cégek – írja a Világgazdaság.

Éves szinten több száz egészségügyi konferencia, szimpózium, ülés, tanfolyam, vándorgyűlés és ki tudja még, milyen esemény megrendezéséhez, illetve az azon való részvételhez nyújtanak anyagi segítséget hazánkban a gyógyszercégek. Egy részüket szakmai szervezetek, egészségügyi intézmények, más részüket maguk a gyógyszeripari vállalatok rendezik. Ezek az összejövetelek ugyanis kiváló alkalmat nyújtanak a gyógyszerismertetésre, a legújabb eredmények, illetve konkrét készítmények bemutatására – írja  a lap.

A két nagy hazai gyógyszeripari szövetségnél a Világazdaságnak azt mondták: a világon mindenütt a gyógyszer- és orvostechnikai ipar támogatásával valósulnak meg az egészségügyi szakmai rendezvények. Az egészségügy forráshiánya miatt iparági támogatás nélkül nem létezne szakmai továbbképzés Magyarországon.

De miközben a cégek egyetértenek a támogatások átláthatóságával, a nyilvános adatokból nem derül ki sok minden, még az sem, hogy egyáltalán mit takar a támogatásolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink