hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Takács szerint indokolatlanul támadja a sajtó az egészségügyet

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy az egészségügyet számos indokolatlan támadás éri a független-objektív sajtó által – idézi Takács Pétert a Telex.

Egyedül látja el a budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét Észak- és Közép-Magyarország területén – posztolta a kórház egyik gyermeksebésze. Kőnig Róbert közölte: vasárnap egy ügyelet alatt 163 gyerek fordult meg a János kórházban.

Takács Péter egészségügyi államtitkár Facebook-posztban reagált. Bár szó volt róla, hogy ha szükséges, változtatnak az ügyeleti rendszeren, az Országos Kórházi Főigazgatóság ugyanis visszamenőlegesen elemzi a betegforgalmi adatokat, Takács Péter szerint minden jól működik, ilyen szituáció pedig bármikor máshol is előfordulhat. Közölte, szerinte a rendszert irányítók jól végzik a munkájukat, a sajtó pedig hangulatkeltéssel próbálkozik.

Az államtitkár azt írta: „Budapesten minden nap 2 nagy gyerektrauma-ellátó ügyel. Hetente 3 ügyelet jut mindegyikre. (Tavaly a gyerektrauma szakma javaslatára alakítottuk át a rendszert. Addig 3 centrum volt minden nap, de heti 5x volt ügyelet.) Ezekből az egyik néhány órára kiesett az ellátásból informatikai hiba miatt, ezért pár óráig a János Kórház vasárnap egyedül maradt a központi régióra. Ez nyilván terhet jelent, de hasonló a világon bárhol előfordul”.

Takács Péter szerint a sajtó rendszerhibát talált egy vis major helyzetben, a „rendszert szervezők – mentők, NNK, OKFŐ, BM – jól teljesítik munkájukat, bár sok médium dolgozik azon összehangoltan, hogy ennek ellenkezőjét hitessék el”. Azt is megjegyezte, hogy „nem egyetlen orvos látott el 163 beteget, hanem egy kórházi osztály. 2 vizsgálóhelyiséggel, ami azt jelenti, hogy vizsgálónként 3-4 beteg/óra”.

„Azt nap mint nap tapasztaljuk, hogy az egészségügyet számos indokolatlan támadás éri a független-objektív sajtó és a még függetlenebb ”szakértőik„ által. Érdemes erős kritikával kezelni ezeket, mert csak a fele igaz” – idézi az államtitkári reakciót a Telex.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink