hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Takács Péter: Aktív évet zárt a magyar egészségügy

Aktív évet zárt a magyar egészségügy, az Országgyűlés az év végén elfogadta az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvényjavaslatot, mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a Facebookra csütörtökön feltöltött videójában.

Takács Péter kiemelte: az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvény megalapozza a fejlesztéseket és lehetővé teszi többek között a kórházfelújítási program folytatását. Emlékeztetett: a kórházfelújítási programban 17 fővárosi intézmény, összesen 300 ezer négyzetméteren újult meg. Az infrastruktúra-fejlesztés mellett törekednek arra is, hogy az egészségügyi dolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit a társadalomért végzett munkájukért cserébe megérdemelnek.

"A történelmi jelentőségű orvosbéremelés harmadik lépcsőjénél tartunk", 2019-hez képest 350 milliárd forinttal nő az egészségügyi kassza, csak az orvosbéremelésnek köszönhetően – mondta. Az államtitkár hangsúlyozta, arra törekszenek, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a háborús infláció ellenére a szakdolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit munkájuk után megérdemelnek.

Takács Péter szólt arról is, hogy ebben a kormányzati ciklusban szeretnék megerősíteni a lakóhelyközeli ellátásokat, aminek a legfontosabb eleme az alapellátás. Közölte: gyökeresen új struktúrába szervezik az ügyeleti ellátást.

"Annak érdekében, hogy lakossági igényeket minél jobban ki tudjuk elégíteni, folyamatosan konzultálunk, minden megyébe ellátogatunk, meghallgatjuk a helyieket. Az a célunk, hogy olyan egészségügyi ellátórendszert hozzunk létre, amelynek központjában a betegbiztonság és betegérdek áll"  fogalmazott.

Az államtitkár megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, hogy kiválóan helytálltak az elmúlt két évben, a "Covid-pandémia" idején.

"Végrehajtottuk az elmúlt tíz év"  nemcsak a magyar egészségügy, hanem talán a teljes társadalom szempontjából  legnagyobb sikertörténetét, az oltási programot. Ennek sikere önökön múlott, örök hála érte  mondta videóüzenetében Takács Péter egészségügyi államtitkár.

Takács Péter hivatalos Facebook oldala
Takács Péter hivatalos Facebook oldala

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink