hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Tagdíjemelés után az orvosi kamara tevékenységéről

A MOK erőteljes kampányt folytathatna az egészségnevelés érdekében, írja a Magyar Hangban közölt véleménycikkében Kövér József.

(...)

Látván a lakosság egészségi állapotát, erőteljes kampányt folytathatna a médiában az egészségre való nevelés érdekében. Valószínűleg egy kellően kidolgozott tervet a kormány is támogatna, ahol arra lehetősége lenne. Számtalan reklám látható, amely egyértelműen egészségkárosító termékeket kínál. Csokoládé, alkohol, fogkrém, amely alkalmatlan arra, amiről szól. Vagyis engedi, hogy a butaság tudássá váljon. Megfelelő reklámmal egészségre nevelni a társadalmat – ezért kellene dolgoznia a kamarának.

A hiányérzetemet viszont sikerült kielégíteniük. Felemelték a tagdíjakat évi 50 ezer forintra. Gondolták, magasabb fizetések, magasabb tagdíjak. Nem lenne ezzel semmi baj, ha a tagság kapna is érte valamit, legalább egy leértékelt karamellát, ami, azt hiszem, nem hatósági áras. Ebből a kétmilliárd forintból bármilyen program kivitelezhető lenne. Arról is tájékoztathatnák az orvosokat, hogy mi indokolta ezt a drasztikus emelést, amely messze meghaladja az infláció mértékét. Ebből eredően gondolom azt, hogy az ilyen viselkedés, párhuzamba állítva a kormánnyal szembeni viselkedéssel, megmutatja a kamarának a demokráciáról alkotott véleményét. Mire jó a kamarai tagság mint kötelező jelleg a demokráciában? Beszélni mindenki tud, de cselekedni már kevesen, eljött az ideje, látván a múlt és a jelen impotenciáját, hogy a Magyar Orvosi Kamara cselekedjen.

Dr. Kövér József teljes véleménycikke a Magyar Hangban olvasható.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink