hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Szoftver a mesterséges intelligencián alapuló leletezéshez

Mesterséges intelligencián alapuló, szöveges radiológiai leletek strukturált feldolgozására alkalmas terméket fejlesztettek.

A Neumann Medical Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be Mesterséges intelligencián alapuló szöveges radiológiai leletek strukturált feldolgozására címmel. A támogató a megvalósítására 99 803 110 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. A beruházás összköltsége 142,4 millió forint volt. A megvalósuló fejlesztés lehetővé tette, hogy a projekt eredményeként egy, a piacon egyedülálló szoftver jöhessen létre.

A cég a mesterséges intelligencián alapuló szöveges radiológiai leletek strukturált feldolgozására alkalmas terméket fejlesztett. A fejlesztés eredményeként létrejött egyedülálló szoftver képes a strukturálatlan szabad szöveges és hangalapú (diktált) információkat átkonvertálni strukturált adatokká. Minden orvos számára felhasználóbarát, így célcsoporttá válhat minden radiológiai ellátórendszer, írja közleményében a Neumann Medical Kft., amely szerint a kifejlesztett intelligens megoldás lehetővé teszi, hogy az orvosszakmai munka részét képező leletezési folyamatokat minden korábbinál hatékonyabb módon, ugyanakkor a leletező számára kényelmesen végezzék el. A létrejött szoftver mind orvosszakmai, mind informatikai szempontból jelentős újdonságtartalommal bír.

(forrás: Neumann Medical Kft.)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!