hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szócska Miklós: nem jöttünk üres kézzel a mai napra

Különböző mértékben, de minden egészségügyi dolgozó kap béremelést - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Szócska Miklós elmondta, hogy a 30 milliárd forintos béremelés fedezete a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójából befolyó összeg. Hozzátette: az idei béremelés fókuszában a diplomás szakdolgozók voltak, de kapnak emelést a szakdolgozók, a rezidensek, a kórházi gyógyszerészek és a szakorvosok is.

A részleteket ismertetve elmondta, a diplomás szakdolgozók tavalyi béremelését 41 ezer forintra egészítik ki. A szakdolgozóké 10 ezerrel, a kórházi gyógyszerészeké 45 ezerrel, a rezidensek bére 10 ezer forinttal fog emelkedni. A 450 ezer forint felett kereső orvosok 10 ezer, a 450 ezer alatt keresők pedig 40 ezer forintos béremelést kapnak. Összesen 94 843 egészségügyi dolgozó kap béremelést.

A béremelés januárig visszamenőleges, a szeptemberi fizetéssel kapják meg az érintettek - mondta az államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy miért nem vették figyelembe a szakma kérései közül azt is, hogy az ügyeleti és egyéb juttatásokat is emeljék, Szócska Miklós azt válaszolta, úgy gondolták, hogy az alapbéreket kell méltányos szintre hozni.

(forrás: kormany.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink