2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Szlovákiában is beteg...

A szlovák egészségügyi miniszter azon van, hogy már az idén többletpénz kerüljön az egészségügy rendszerébe: az erre vonatkozó javaslat április-május folyamán elkészül, írja a Népszava.

Tomas Drucker az orvosokkal együttműködve jelenleg azon dolgozik, hogy meghatározzák a járásonkénti szakorvosok minimális létszámát. Ez garantálhatja, hogy a várakozási idő nem lesz olyan hosszú.

A miniszter visszautasította azt az egyes ellenzéki képviselők által felvetett javaslatot, hogy privatizálják az állami egészségbiztosító, a Vseobecna zdravotna poistovna (VsZP) intézményét. Úgy véli, hogy az államnak „ellenőrzése alatt kell tartania az egészségügyi rendszert”. Gyakran hall olyan panaszokat, amelyek szerint „a magán-egészségbiztosítók nagyon szűkmarkúak az ellátások folyósítása tekintetében”.

Az egészségügyi miniszter kitért arra az elvetett javaslatra is, amely szerint az orvosoknak délutánonként kiegészítő rendelést kellene tartaniuk. Úgy látja: az idő még nem érett meg erre a megoldásra. Azt azonban tagadta, hogy az orvosok rendelési időn kívül díjazás ellenében fogadják a betegeket, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink