hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Szlávik: Még csak a járvány felszálló ágában vagyunk

Nemigen lehet elkerülni a korlátozásokat, mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 Mokka című műsorában az Index szerint.

Szlávik János szerint az átoltottság miatt most még várnak a korlátozó intézkedésekkel, de nemigen lehet elkerülni őket. Márciusban ennyi esetnél több korlátozás is érvényben volt Magyarországon, azonban akkor nem volt ennyi beoltott – emlékeztetett a főorvos a TV2 Mokka című műsorában az Index beszámolója szerint.

A mostani helyzet nagyon súlyos, elképzelhető ugyanakkor, hogy karácsonyig csökkennek a számok − fogalmazott az infektológus, aki szerint bizonyos dolgokat korlátozni kellene, de ezek bevezetését a napi számok fogják meghatározni.

A védettségi igazolvány kiterjedt használatáról úgy vélte, sokakat késztet rá, hogy beoltassák magukat.

Szlávik szerint nincs későn beadott védőoltás, és a koronavírus elleni vakcina és az influenza elleni védőoltás egyidejűleg is felvehető.  Ha viszont még nem kapott valaki oltást, akkor célszerű kettéválasztani a két oltást.

A november 22. és november 28. közötti akcióhétről úgy vélte, elsősorban azoknak szól, akik még nem vettek fel egy oltást sem a koronavírus ellen.

(forrás: Index, tv2)
hirdetés

Könyveink