hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Színleltből valódit

Munkaügyi bíróságok döntenek?

Az egyik hazai kórházigazgató Londonban egy kávéházban üldögélt, amikor összetalálkozott a gyermekosztály főorvosával. „Te is kirándulsz?” – kérdezte az igazgató. „Nem, én dolgozom” – felelte a főorvos. Így derült ki, hogy a gyermekgyógyász főorvos londoni ügyeletben kapott díjakkal kétszerezi meg otthoni fizetését. A példa a Heti Válasz egyik legutóbbi számából való, és jól érzékelteti a kórházigazgatók helyzetét, amikor idehaza bértárgyalásokat folytatnak. Közalkalmazotti bérért hiányszakmában dolgozó orvost (aneszteziológus, patológus, röntgenorvos, tüdőgyógyász, pszichiáter) találni ma már ugyanis szinte illúzió.
A helyzetet súlyosbítja, hogy mint arról a Medical Tribune-ben többször beszámoltunk, június végén lejárt a színlelt szerződések átminősítésére biztosított törvényi moratórium. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz (APEH) a Magyar Nemzet információi szerint eddig 158 bejelentés érkezett színlelt szerződésről, amelyek vizsgálatát a hivatal megkezdte. Tette ezt annak ellenére, hogy az egészségügyiek és számos jogász véleménye az: a jelenlegi létszám és intézményi struktúra mellett a probléma nem oldható meg azzal, hogy megszüntetik a színlelt szerződéseket. Akkor ugyanis ellátási gondok jelentkezhetnek és az ügyeleti rendszer sem működtethető.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés