hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Szimulált mentés az SE-n

Mentőautó-szimulátort adtak át az Egészségtudományi Karon, a jövő mentőtisztjei ebben gyakorolhatnak majd, írja a semmelweis.hu.

A helyszínre vonuló mentőautók pontos másán sajátíthatják el mostantól a Semmelweis Egyetem mentőtiszt hallgatói azokat az ismereteket, amelyek a biztonságos betegellátáshoz nélkülözhetetlenek – mondta dr. Nagy Zoltán Zsolt, az Egészségtudományi Kar dékánja az Oxiológia és Sürgősségi Ellátás Tanszéken, az idehaza egyedülálló mentőautó-szimulátor ünnepélyes átadóján. Hangsúlyozta, itt sokszor szó szerint élet-halál kérdésről van szó, ezért is mérföldkő a mentőtisztképzésben a mostani beruházás, amely lehetőséget teremt az elméletben elsajátított tudás begyakorlásához  anélkül, hogy akár az ellátásra szorulók jogai, akár a hallgatók testi és lelki épsége sérülne.

Dr. Kanizsai Péter tanszékvezető arról beszélt, hogy nemcsak a betegek biztonsága, hanem a hallgatók közérzete is javul attól, hogy már elsőévesként be tudnak jönni ide gyakorolni, megtapasztalni a valós szituációkat. Egyúttal azt ajánlotta a hallgatóknak, éljenek a lehetőséggel, és töltsenek itt minél több időt, így már azelőtt jelentős gyakorlatra tehetnek szert, hogy éles mentésben is kipróbálnák magukat.

A Mercedes Sprinter vázra elkészített, esetellátásra alkalmas autóról dr. Hornyák István főiskolai docens elmondta, segítségével a hallgatók olyan készségekre tehetnek szert, amely komoly segítséget jelent majd a későbbi szakmai életük során.

Bővebben a semmelweis.hu-n.

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink