hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Szerepeket osztottak az onkológiában

Többszöri nekifutás és szakmai viták után végre kiderült, melyik intézmény miféle onkológiai ellátást végezhet – írja a Magyar Hírlap.

A lapnak Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet (OOI) főigazgatója segített eligazodni a születő rendszerben.

Eszerint az alapszintbe sorolható intézményekhez a szűrések elvégzése, a megelőzések, valamint egyes gondozási feladatok kerülnek. Maguk a ténylegesen daganatellenes diagnosztikák és terápiák a sokszakmás megyei kórházak szintjén kezdődhetnek. E szinten belül – ismertette a főigazgató – a 2A kategóriába sorolhatók azok a kórházak, amelyek a nagy számban előforduló daganatok komplex diagnosztikáján túl a sebészeti beavatkozások és a gyógyszeres kezelések végzéséhez szükséges szakmai követelményekkel rendelkeznek. A 2B kategóriába azok, ahol már sugárterápia is rendelkezésre áll.
A 3-as szintű – speciális és/vagy igen nagy költségű feltételrendszert igénylő – ellátások a térségi központokban összpontosulnak, és ezek munkáját a 3B kategóriába sorolt az Országos Onkológiai Intézet  koordinálja. Az intézmény a hazai onkológiai hálózat központja is  - olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink