hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Százmilliós kártérítés műhibaperben

Jogerősen több mint 100 millió forint kártérítésre kötelezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházat a bíróság, írja a Blikk.

A 23 éves fiatalasszonynak 2010 májusában a vesekövét akarták szétzúzni a nyíregyházi kórházban. A beavatkozást a környék egyik nagy hírű és nagy tudású urológusa végezte, ám ő sem tudta megakadályozni a tragédiát. A műtéthez használt készülék levegőt juttatott Á. Mária szervezetébe, amitől annak leállt a keringése. Újraélesztették, de éberkómába került.

– Megkerestem a kórház igazgazóját, ők azonban nem ismerték el a felelősségüket. Büntetőeljárás indult, aminek során kiderült, milyen elképesztő hanyagsággal tartották karban ezt a gépet. Azt már régebben is megállapították, hogy a család kártérítésre jogosult. Ennek az összegéről döntöttek a mai napon – mondta a Blikknek dr. Helmeczy László, a család jogi képviselője.

Fellebbezésében az ügyvéd összesen 140 milliót kért, a kórház pedig 41 milliót ajánlott. A Debreceni Ítélőtábla azonban az első fokon is megítélt, összesen 99 millió forintot hagyta helyben, amit a kórháznak 15 napon belül kamatostul ki kell fizetnie.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink