hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Könyvajánló

Szalóczy Péter: Elfeledett zeneszerzők

Évek óta hallható a Magyar Rádió Bartók adóján a (szülész-nőgyógyász főorvos) szerző népszerű zenetörténeti sorozata, Ritkán hallott remek művek címmel. A műsor már túl van a 155. adásán. Szalóczy Péter huszonöt éve kezdte el a szinte soha sehol nem hallható remek művek módszeres gyűjtését.

Ennek során nagyon izgalmas, beláthatatlan terjedelmű zeneanyagra tett szert. E munka eredménye e könyv, mely számtalan zeneszerzőt mutat be az elmúlt századokból, akiknek élete, munkássága mindeddig méltatlanul homályban maradt.

„Szalóczy Péter a zene iránti ritka érzékenységével egészen kivételes bűvkört teremtett meg ebben a könyvben. A feledésre ítélt remekműveket biztos szimattal fedezte fel, s csak szuperlatívuszban lehetséges »zenereanimáló« munkásságáról szólni!”
Szokolay Sándor

„A szerző egy kihalófélben lévő, nagy hagyományú orvostípus ritka képviselője, a humán kultúrában aktív szerepet vállaló orvos alakja. A zene olyan területeit tárta föl, hogy hivatásos zenetudós is megirigyelné elhivatottságát, szaktudását, kutatásainak hozamát. Jó, hogy a hatalmas munka nem száll el az éterben, hanem nyomtatásban is megjelenhet.”
Görgey Gábor

medicalonline.hu

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés