hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szakrendelő lesz a Szent János Kórházból?

A leromlott állapotban lévő Szent János Kórházra sem kerül lakat, itt lehet a XII. kerületi járóbeteg-szakrendelés központja, írja a Magyar Idők.

A Szent János Kórház területén történő fejlesztésnek örültünk volna a legjobban, mindazonáltal üdvözöljük, hogy jelentős fejlesztéseket terveznek a Kútvölgyi-kórház területén, így ott már minőségi szolgáltatás várja majd a betegeket – tájékoztatta a lapot Hegyvidék önkormányzata.

Hozzátették: a fejlesztés kapcsán az önkormányzat egyik legfontosabb célja, hogy a fekvőbeteg-ellátástól elkülönült, önállóan működő járóbeteg-szakellátás jöjjön létre. A Hegyvidéki szakrendelő program megvalósítása érdekében a XII. kerületi önkormányzat már hosszabb ideje tárgyal az egészségügyi államtitkársággal, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal és a Semmelweis Egyetemmel.

A Hegyvidéki szakrendelő programban a Szent János-kórház mint széles szakmai profillal működő, minőségi járóbeteg-szakellátó központ szerepel. Erre a célra a kerületi képviselő-testület pénzügyi támogatásról is döntött már.

Az új kórháznak otthont adó Újbuda vezetése úgy látja: az ellátási szintek szétválasztása lehetőséget teremt Budán a kórházi ellátás rendezésére és a járóbeteg-, illetve szakellátás funkciójának megerősítésére.

– A sürgősségi centrum felépülése hatalmas előrelépést jelentene a városrész és egyben Budapest egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztése terén, ami középtávú városfejlesztési stratégiánk egyik sarokpontját képezi – vélekedett Hoffmann Tamás polgármester. Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szintén üdvözölte az egészségügy fejlesztésével kapcsolatos, a napokban sajtónyilvánosságot kapott kormányzati szándékot. A megismert részletek szerint a Szent Margit-kórház jövője továbbra is garantált.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink