hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Szabad-e több pénzt önteni a rendszerbe? – kérdezi a fő kórházfenntartó

Ésszerű-e újabb forrásokat fordítani az egészségügyre, ha változatlan marad a struktúrája? – teszi fel a kérdést legújabb vitairatában Ónodi-Szűcs Zoltán, az ÁEEK főigazgatója.

A vitairatairól is ismert Ónodi-Szűcs Zoltán, az intézményfenntartó Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) főigazgatója a Budapesti Tejesítménymenedzsment Kutatóközpont kutatójaként fogalmazza meg az intézményfinanszírozás legalapvetőbb kérdését.  A Medical Tribune és a MedicalOnline korábban elsőként közölte Ónodi-Szűcsnek A Semmelweis terv margójára címmel írt elemzését. Legújabb és várhatóan nagy vitát kiváltó, egy TV-műsor ürügyén megírt, az egészségügy  finanszírozásáról  szóló – „Mennyi? … 150! Mi 150? … Mi mennyi?” című – munkájában  a kutató mémként terjedő téveszmékről beszél. Ezek szerinte ma is azt jelzik, hogy a magyar egészségügy legfőbb mozgatóereje maga az intézményrendszer, amelynek érdekei nem biztos, hogy egybeesnek a betegekéivel...

Az írást szerkesztőségünk ezúttal is azzal a szándékkal teszi közé, hogy vitát generáljon: mit szólnak ahhoz az egészségügyben dolgozók, hogy Ónodi-Szűcs szerint „elképesztő az intézményrendszer változásokkal szembeni ellenállása”; hogy ma bőven az inflációs várakozások fölött történik a fajlagos finanszírozás, s hogy az egészségügyi struktúra bármekkora összeget képes lenne felszippantani átütő eredmények és anélkül, hogy elégedettek lennének az intézmények?

Ónodi-Szűcs Zoltán cikkét ide kattintva olvashatja (A Medical Tribune május 29-ei számából.)

Várjuk véleményüket, megjegyzéseiket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen vagy cikkünk alatt hozzászólásként.)

Kapcsolódó fájlok

cimkék

hirdetés

Könyveink