hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Sürgősségi kellene Tapolcára

A 2012-es tapolcai kórházátalakítás után jelentős mértékben megnövekedtek a környező kórházak terhei, közli a Tapolcai Újság Online.

Az ajkai Magyar Imre Kórház a leginkább leterhelt, hiszen saját járása mellett a sümegi és a tapolcai járásból érkező betegeket is el kell látnia. Ehhez azonban nincs elegendő orvos, ápoló, és eszköz.

Minderről Rig Lajos beszélt egy minapi tájékoztatón. Az országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléssel fordult az ajkai kórház vezetéséhez: a betegszámok alakulására kérdezett rá 2011. július-augusztus, illetve 2016. július-augusztus esetében. A kapott adatok alapján a betegek száma nagyjából másfélszeresére nőtt.

– Továbbra is küzdök azért, hogy a tapolcai kórház ismét teljes értékű intézmény lehessen. Megkerestem Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt, akinek vázoltam a helyi gondokat és igényeket. Az államtitkár belátta a helyzet súlyosságát, és a változtatás szükségességét, így előremutató tárgyalásokba kezdhettünk. Első körben egy sürgősségi fogadóhely megvalósítása a cél mondta Rig Lajos.

(forrás: tapolcaiujsag.hu)
hirdetés

Könyveink