hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Súlyosbodott Haitin a kolerajárvány

Már több mint hatezer halálos áldozatot szedett a kolera Haitin, tette közzé az egészségügyi minisztérium Port au-Prince-ben - írja a Népszava

A vasárnap kiadott hivatalos összesítés szerint július 31-ig 5968 ember halt meg, s naponta tíz embert visz el a kór.

Haitin, a világ egyik legszegényebb országában tavaly októberben tört ki a járvány, több mint 420 ezer ember betegedett meg. A száraz tavaszi hónapokban csillapodott a kór, kevesebb lett a megbetegedés, de az esős évszak beköszöntével a kórházak újra megteltek súlyos állapotban lévő betegekkel, a múlt hónapban naponta majd ezer új esetet jelentettek. Egészségügyi dolgozók úgy vélik, valójában jóval magasabb az áldozatok száma. Az ország távoli vidékein sok beteg soha nem jut el semmiféle egészségügyi intézménybe.

Súlyosbítja a gondokat, hogy még mindig nem állt fel az új kormány, Michel Martelli, az új elnök még nem tudott megfelelő miniszterelnököt találni. A törvényhozásban az ellenzék került többségbe, s eddig már az államfő két jelöltjét is elutasították. A korábbi popénekes Martelli tapasztalatlan vezető, tanácsadói szűk körére támaszkodik. A beiktatása utáni első két hónapban nyolc tengerentúli utazást tett, de keveset foglalkozott az ország bajainak megoldásával.

A teljes cikk a Népszava oldalán olvasható.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés