hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Súlyosbodnak az allergiások tünetei

A parlagfű okozta tünetek komplexitása miatt keresik fel sokan az orvost – mondta Nékám Kristóf allergológus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Híradó szerint.

Felbukkannak olyan betegek, akiknek komplex ellátásra van szükségük, tehát többféle gyógyszert kell kombinálni a tüneteik csökkentésére, esetleg jobban megtervezett gyógyszerelésre van szükségük. Azonban sokan abban bíznak, hogy találnak olyan készítményt, ami nem vényköteles, de egy csapásra megoldja az összes allergiás tünetet – mondta Nékám Kristóf a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Híradó szerint.

Ha valakit allergiával diagnosztizáltak, már az első parlagfűpollen megjelenésekor kezdje el a terápiát. Ha csak akkor kezdi meg, amikor már olyan koncentrációban van jelen a parlagfű pollenje, hogy már tüneteket okoz, a gyógyszer általában jóval lassabban fejti ki hatását.

A tünetek gyógyszeres terápia mellett is évről évre súlyosbodhatnak. Magyarországon sok helyütt a pollenkoncentráció mellett a levegőszennyezettség is magas, ebben az esetben pedig létrejön egyfajta interakció a pollenek és a levegőt szennyező anyagok között, amelynek eredményeképpen még erősebb tüneteket produkálhat az allergiások szervezete.

(forrás: hirado.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés