hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Súlyos megszorítások az egyetemeken

Megtiltotta az év végi jutalom kifizetését és a csekély értékű ajándékutalvány adományozását Szász Károly, a Semmelweis Egyetem kancellárja – írja a magyarhang.org.

A kancellári döntés súlyos érvágás a SE szakdolgozóinak: a korábbi gyakorlat szerint a jutalom, illetve a csekély értékű ajándékutalvány évente több tízezer forintot tett ki azoknak, akik bruttó 250 ezer forintnál kevesebb munkabért kapnak.

A mostani megszorítás nem előzmény nélküli: a Semmelweis Egyetem a felsőoktatásban példátlan módon, szeptember végéig elfogadott költségvetés nélkül működött. A lap információi szerint mindennek hátterében hatalmi harc húzódik. A nyáron Merkely Bélát nevezték ki rektornak, akinek nem tetszik Szász azon törekvése, hogy az orvosigazgatóktól a kórházak gazdasági igazgatóinak adna át bizonyos jogköröket.

Nemcsak a SE-n, az ELTE-n is áll a bál: az Index arról számolt be, hogy az ország legnagyobb egyetemének kancellárja, Scheuer Gyula október 18-án adta ki az utasítást, amely szerint a Természettudományi Kart (TTK), a Bölcsészettudományi Kart (BTK), a Társadalomtudományi Kart (TÁTK) és az ELTE-hez 2017-ben csatlakozott szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot komoly megszorítások érintik. A kancellár által kiadott dokumentum ezt a lépést „egyes karok költségvetési hiányára” és a 2019. évi költségvetés várható alakulására tekintettel rendelte el.

A teljes cikk

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink