2024. április. 17., szerda - Rudolf.
hirdetés

Sokan mennek segíteni

A népszava.hu foglalkozik cikkében azzal, hogy sok magyar orvos megy a világ nehéz helyzetben lévő területeire segíteni szaktudásával. 

A magyar orvosok és ápolók többsége a jobb fizetésért megy külföldre – íja a lap – de sokan vesznek részt segélyszervezetek munkájában is, hogy tudásukkal természeti katasztrófák után segítsenek a sebesülteken, vagy gyógyítsanak a világ szegény és rosszul ellátott térségeiben. Erdélytől Tanzániáig, Afganisztántól Nepálig jutnak el, de a segélyszervezetek nélkül a Nyugat-Európába tartó menekültek ellátása sem működne.

Tegnap indult útnak a romániai Hargita megyébe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja, hogy a megyei kórházban és gyermekintézményekben végezzen szűréseket és ahol kell, kezeléseket. Az évente kétszer megszervezett akcióban most is visznek gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, a szakorvosok továbbképzéseket is tartanak erdélyi kollégáiknak. Tavaly az önkéntes magyar egészségügyi dolgozók több mint 10 ezer vizsgálatot végeztek, 40 gyermeket segítettek magyarországi műtétekhez vagy kezelésekhez. A gyermekorvosok mellett fogorvosok és nőgyógyászok is tagjai a csapatnak.
A Népszava megkeresésére több segélyszervezet is beszámolt hasonló missziókról. A cikket a hírportálon olvashatja végig. 
(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink