hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Sok a stressz, de kevés a szex

Az emberek háromnegyede napi stresszben él, ugyanakkor  84 százalékuk elégedett az egészségi állapotával - idézi a HáziPatika.com felmérését az MTI.

A HáziPatika.com több mint 17 ezer látogatójának válaszait dolgozta fel a közlemény, amelyből kiderül, hogy a résztvevők 84 százaléka jónak vagy megfelelőnek ítéli egészségi állapotát. A nagy többség – különösen a 30-50 évesek  – stresszben élnek, kétharmaduk családjában pedig van már aki vérnyomásgondokkal küzd. Míg a férfiak körében gyakoribb a magas vérnyomás (39 százalék), illetve a cukorbetegség (15 százalék), addig a nőket inkább a reumatikus megbetegedések (28 százalék) fenyegetik.
Az egészségügyi portál két évvel ezelőtti felméréséhez képest idén többen nyilatkoztak arról, hogy alacsony szénhidrát-, illetve kalóriatartalmú, vagy koleszterin- és zsírszegény étrendet követnek. A válaszadók körében 2012-re 5 százalékkal nőtt azok aránya, akik naponta esznek gyümölcsöt, és 3 százalékkal azoké, akik naponta fogyasztanak tejterméket.

A dohányzást illetően 2010-ben a válaszadók 67 százaléka, 2012-ben 70 százaléka számolt be arról, hogy nem dohányzik, ugyanakkor a két évvel ezelőtti adatokhoz képest a kérdőív kitöltői gyakrabban fogyasztanak alkoholt. Az első felmérés megkérdezetteinek 40 százaléka állította, hogy napi több csésze kávét is elfogyaszt, idén arányuk 3 százalékponttal nőtt.

A közlemény szerint ebben az évben többen mondták, hogy nincs vagy csak kevés közeli barátjuk van; a válaszadók 9 százaléka azt állítja, egyáltalán nincs barátja. A megkérdezettek háromnegyede él nemi életet, de csupán 44 százalékuk elégedett azzal. A közleményben kiemelték: körülbelül minden ötödik ember (18 százalék) havi rendszerességnél is ritkábban él nemi életet.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés