hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Simicskó István a budai szuperkórházról

A kormány átgondolt és szakszerű tervezést folytat az egészségügy területén, mondta Simicskó István a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Egy modern, 21. századi egészségügyi központ jön létre azzal a céllal, hogy a betegek magas színvonalú, hatékony, és gyors ellátásban részesülhessenek. A hatalmas intézményben napi 24 órában háromszáz gyermek- és szülészeti ágy-, emellett további kilencszáz, akut ellátást biztosító férőhely várja majd az ellátásra szorulókat – közölte a KDNP parlamenti frakcióvezetője.

Simicskó István felidézte, hogy még honvédelmi miniszterként ő is lobbizott azért, hogy a választókerületében valósulhasson meg a beruházás, hiszen az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően tovább fejlődhet Újbuda. Az M1-es és M7-es autópálya bevezető szakasza melletti területre tervezett komplexum kiváló közlekedési lehetőséget biztosít majd mindenki számára, így nemcsak a budapesti, de a körzeti agglomerációs települések, többek között Törökbálint, Páty, Érd, és Budaörs lakossága is könnyedén megközelítheti majd a kórházat.

„A kormány átgondolt és szakszerű tervezést folytat az egészségügy területén is, az új centrumkórház kapacitását az érzékelhető társadalmi folyamatok figyelembevételével alakítják ki, különös tekintettel a Budapest környéki agglomeráció lakosságszámának emelkedésére” – hangsúlyozta a KDNP frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink