hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Jól kutattak: két látogatót ott is fogtak a klinikán

A Kutatók Éjszakájának helyi eseményeiről, a különleges programok fogadtatásáról  számolnak be a Semmelweis Egyetem honlapján.

A valóban széles választékban az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért program a non-stop, 24 órás ingyenes szív- és érrendszeri szűrés volt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. Erre közel hatezren jelentkeztek. A négyszáz behívott érdeklődőből háromszázan jelentek meg, a mindenre kiterjedő kardiológiai szűrést összesen 27 orvos és 41 asszisztens, valamint 22 orvostanhallgató végezte. Összesen mintegy ezer kardiológiai vizsgálat zajlott: köztük 100 koszorúér CT, 200 szívultrahang, 100 terheléses EKG, 300 EKG és hétezer laborvizsgálat.

Dr. Merkely Béla, a klinika igazgatójának összegzése szerint: 28 kezelendő szívbetegséget állapítottak meg, 2 beteget pedig azonnal infarktus előtti állapotban fel is vettek. A közepes ér- és szívrendszeri rizikóval rendelkező jelentkezőket tanácsokkal látták el. Ezen tapasztalatok alapján a jövőben kéthetente egy szombaton folytatjuk a szűréstjelezte az igazgató a beszámolóban.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink