hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

SE: 130 fogorvosjelöltet avattak doktorrá

130 fogorvosjelöltet avattak doktorrá a Fogorvostudományi Kar diplomaátadó ünnepségén a Madách Színházban. Magyar nyelven 81-en, angol nyelven 37-en, német nyelven 12-en fejezték be tanulmányaikat. A jelöltek közül 20-an summa cum laude, 94-en laude, 16-an rite minősítéssel szerezték meg a fogorvosdoktori címet, közli a semmelweis.hu.

Az eskütételt követően dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes, dr. Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja és dr. Bartha Károly dékánhelyettes fogadták doktortársaikká kézfogásukkal az idén végzett hallgatókat. 

Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes köszöntőjében arra kérte a frissen felavatott doktorokat, hogy esküjükhöz híven szolgálják embertársaik gyógyulását, járuljanak hozzá az egészségügyi ellátás célkitűzéseinek megvalósításához, továbbá törekedjenek hivatásuk folyamatos művelésére, ismereteik állandó gyarapítására, legyenek a magyar egészségügy lelkes munkatársai, szolgálják népüket, mint a Haza hűséges polgárai.

Az avatási ünnepségen átadták a Balogh Károly Emlékérem és Jutalomdíjat, valamint a Máthé Gyula díjat. Előbbit dr. Pethő Orsolya, utóbbit dr. Bóta Cynthia vehette át.

További részletek az egyetem honlapján

 

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés